To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

JEHAN NUMA RETREAT

Client: Jehan Numa Retreat

Location: Bhopal, Madhya Pradesh

Architecture: Dean D' Cruz, Mozaic Design

This is a village resort by the Nawabs and hoteliers of Bhopal. The Jehan Numa Retreat was a natural progression from the preceding Jehan Numa Palace and Reni Pani Jungle Lodge projects.

 

The project involved designing the interiors of the Main Reception, an adjacent Lounge Area, Restaurant, Conference Hall, and Spa including restrooms with all these areas.

 

The design approach was to keep the interior finishes crisp but not so much as to make them minimal. The material palette included polished cement, wood, natural stone and rich coloured nooks adjacent to light and airy spaces.

HIGHLAND HOLIDAY HOME,

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
AFTER
BEFORE

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Client: Lardy Abraham

Location: Candolim, Goa

 

 

The project was handed over to Freehand Studio for design and execution with a concise brief of transforming it into one that had the amenities of a modern home with a welcoming decor, keeping in mind that it was to function as a holiday home for the owners, and friends and family

 

We took it upon ourselves to first tackle the layout before decor, so as to create a more functional kitchen, a family room and a powder room that the earlier layout lacked. The materials were kept simple and details that are easy to maintain. Color and material palettes give the feel of a lighter space than before. Layers of decor elements were added to make the space more welcoming and charming. 

THE CARONA HOUSE

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
AFTER
BEFORE

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Client: Shivani Gupta, Munir Kabani

Location: Carona, Goa

 

 

Munir and Shivani's house in Carona is more than just a house to its occupants. And they have been more than clients to us as well. The clients are both visual artists and have been collaborators on the project, which we all agree will be work-in-progress until the tiniest details have been addressed to the satisfaction of the various artists and designers involved. 

The house clearly has an old section and a new annexure. There has been little effort made to cheat the inherent characters. A major part of our responsibility as the designers on the project included space layouts; the design of doors and windows; kitchen and bath design, Outdoor dining, selection of finishes, fixtures, and fittings; design and execution of bespoke furniture pieces; and storage design.

 

Photography Credits

After: Shivani Gupta​

Before: Garima A Roy

PENTHOUSE BNB

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
AFTER
BEFORE

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Client: Olav Balslev

Location: Canacona, Goa

 

The client's intention behind making this 80sq.m. apartment functional and livable with some style, was to be able to have his own space in Goa for the months he spends in India every year and to be able to rent it to travellers for the rest of the time.

 

The needs were well defined before the project commenced and aesthetic choices were left to the designer. This meant redoing both bathrooms and kitchen from scratch. All furniture including built-in and loose pieces were designed or selected with care so as not to clutter the space. 

 

The images from before and after the project reveal the revamp.